You are here

Academische opening | Academic opening 14:00

Undefined
Intro: 

‘Pas si sûr ce réalisme’. Dat is het thema van de academische openingszitting 2017-2018. Rector Caroline Pauwels zal een pleidooi houden voor meer rebelsheid in de wereld en in de wetenschap. Wie beter dan Brusselse trots én toekomstige ereburger van onze hoofdstad Arno om dit ook muzikaal te onderstrepen? Kortom, dit mag je gewoon niet missen. Lees meer en schrijf je snel in.

Title: 
Academische opening | Academic opening 14:00
Date: 
Tuesday, September 26, 2017 - 14:00

VUB and KVS present: Mindblowers

Undefined
Intro: 

KVS and VUB are collaborating to kick off the new academic year with passion for culture and art. Their project together is called MINDBLOWERS and will show the dynamic connection between culture, art and reflection in a colourful city.

Title: 
VUB and KVS present: Mindblowers
Date: 
Monday, September 25, 2017 - 16:00

Wetenschapskamp: In vervoering

Undefined
Intro: 

Dit zomerkamp brengt wetenschappers van 8 tot 12 jaar oud ‘in vervoering’. De auto of de trein? Te voet of met de fiets? We onderzoeken vervoer, niet alleen van personen, ook van water via rioleringen, data via internet, vervuilde lucht … Hoe werkt een GPS, waarom stond je oma niet in de file, hoe ziet Brussel er onder de grond uit, hoe droom jij de leefbare stad van de toekomst, waarom blijft een vliegtuig in de lucht?

Title: 
Wetenschapskamp: In vervoering
Date: 
Monday, July 10, 2017 - 10:00 to Friday, July 14, 2017 - 16:00

Human (art)istic Project

Undefined
Intro: 

Wat betekent een vrij(kunst)zinnig humanisme vandaag de dag? Ziedaar de centrale vraag van het Human(art)istic Project: een nieuw, jaarlijks forum voor reflectie en dialoog over de invloed van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op onze denk- en leefwijze.
 

Title: 
Human (art)istic Project
Date: 
Tuesday, December 13, 2016 -
13:30 to 23:45

VUB Orchestra ‘Burning' concert

Undefined
Subtitle: 
'De Gedachten zijn Vrij’
Intro: 

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel brengt deze herfst met zijn concertreeks ‘Brandend’ weer een verrassend en gevarieerd programma naar concertzalen in heel Vlaanderen.

Engelse samenvatting: 

The university’s Symphony Orchestra members have prepared a series of passionate concerts for this season, starting in November. The theme of the concerts is “burning”, and the highlight is Thoughts are Free, a piece composed specially for the orchestra. Order your ticket via www.vub.ac.be/vuborkest.

Body: 

 

Hoogtepunt is de door Guy Cuyvers speciaal gecomponeerde hymne ‘De Gedachten zijn Vrij’. Hij creëerde het muziekstuk naar aanleiding van het 45-jarige bestaan van deMens.nu. “Het beloven vurig vlammende concerten te worden”, verzekert harpiste en studente Julie Saerens.

 

Meer informatie en tickets via www.vub.ac.be/vuborkest.

Title: 
VUB Orchestra ‘Burning' concert
Date: 
Sunday, November 20, 2016 - 15:00

Vrijzinnige Trefdag 2016

Undefined
Subtitle: 
Uitdagingen van het onderwijs
Media: 
Intro: 

Op zaterdag 18 juni organiseert het Vrijzinnig Cultuurforum de tweejaarlijkse Vrijzinnige Trefdag. Dit jaar staat die in het teken van onderwijs, ook het jaarthema van HVV. Met lezingen, panelgesprekken en een politiek debat met leden van de commissie onderwijs van het Vlaams parlement wordt er nagedacht over de vele (heikele) actuele onderwijsthema’s.

Body: 

 

Onderwerpen die alvast aan bod komen zijn: de nieuwe eindtermen, de hervorming van het (secundair) onderwijs, gelijke onderwijskansen, inclusief onderwijs, levensbeschouwing, neutraliteit, diversiteit en radicalisering van jongeren, enz.

De Trefdag vindt plaats op de Campus Jette van de Vrije Universiteit Brussel en wordt georganiseerd door deMens.nu, HVV, het Vermeylenfonds en het Willemsfonds, met de steun van de lerarenopleiding IDLO van de VUB.

Na het inhoudelijke programma wordt na de middag ook de eveneens tweejaarlijkse Boekenprijs van deMens.nu uitgereikt, prijs voor het beste (vrijzinnig-humanistische) non-fictieboek van de voorbije twee jaar. Het geheel wordt uiteraard afgesloten met een feestelijke receptie.

Paragraph: 
Title: 
Vrijzinnige Trefdag 2016
Date: 
Saturday, June 18, 2016 -
09:00 to 17:30

Pages

Subscribe to VUB Today RSS