U bent hier


 

Tijdens het eerste semester organiseert de VUB twee Engelstalige introductiecursussen ondernemen, met een focus op innovatie en technologie. VUB TechTransfer wil daarmee de kloof tussen technologische ontwikkelingen in universitaire onderzoekscentra en het ondernemerschap dichten. Tijdens de interactieve seminaries komen verschillende basisprincipes van het ondernemerschap aan bod, zoals het opstellen van een businessplan, marketing en innovatieve financieringsvormen. Bovendien komen high level professionals tijdens deze seminaries hun kennis en expertise delen en krijg je de kans om je eigen project door hen te laten beoordelen.

 

Voor alle studenten en jonge professionals

De seminaries zijn ideaal voor ondernemende studenten die zelf een start-up wil oprichten. Ook als je nog geen concrete plannen hebt om je als ondernemer te ontwikkelen, zijn ze erg interessant. Je verwerft waardevolle inzichten over ondernemen, die je na je studies kan inzetten in het bedrijfsleven. Deze Starters Seminaries staan mooi op je CV. Bovendien krijg je als student of personeel aan de VUB, EhB en ULB een mooie korting. Kortom: de seminaries zijn voor alle studenten – ongeacht de opleiding – en jonge professionals interessant én waardevol!

 

Attest Bedrijfsbeheer voor ondernemende bachelorstudenten

Als ondernemende bachelorstudent kan je eveneens deelnemen aan deze seminaries met het oog op het behalen van een Attest Bedrijfsbeheer – wat in België vereist is om een onderneming op te starten. Om het attest te behalen, volg je in het eerste semester de Starter Seminars én Advanced Starter Seminars en leg je een examen af. In het tweede semester werk je – onder begeleiding – aan het opstellen van je businessplan.

 

Ondernemen voor gevorderden

De Advanced Seminars zijn gericht op studenten en jonge professionals die (concrete) plannen hebben om een eigen start-up op te richten. Tijdens deze gevorderde seminaries worden bepaalde bedrijfsaspecten verder uitgediept - zoals het uitwerken van een financieel plan - en krijg je de kans om je eigen project voor te stellen aan professionals.

 

Launch event voor alle geïnteresseerden

De seminaries worden ingezet met een gratis Launch Event op 28 september. Tijdens dit evenement kom je meer te weten over de inhoud en aanpak van de seminaries. Bovendien kan je – terwijl je geniet van een hapje en drankje - luisteren naar de succesverhalen en ervaringen van enkele bedrijfsleiders van succesvolle VUB-spin-offs.

 

Meer informatie over de Starter en Advanced Starter Seminars >>>