U bent hier

Alumni en studenten van de Vrije Universiteit Brussel nemen samen het initiaftief om de overgang tussen het afstuderen en werken soepeler te maken. Het nieuwe project van GraduFair heet GraduTraject en moet laatstejaars klaarstomen voor de arbeidsmarkt. De lancering van dit project vond plaats op 12 oktober op de VUB. Dat meldt de nieuwssite Bruzz. Er zullen workshops gegeven worden door experts, maar ook praktische zaken zoals het opstellen van een geschikte cv, een sollicitatiegesprek voorbereiden en houding tegenover je toekomstige werkgever komen uitgebreid aan bod. Daarnaast komen er faculteitsgerichte sessies die meer inspelen op de skills en behoeften van studenten en werkgevers. 
 

 

Yassin Sanhaji, student Toegepaste Economische Wetenschappen aan de VUB, ondervond dat hij te weinig voorbereid is op het sollicitatieproces. Aangezien dit bij heel wat laatstejaars herkenbaar was, richtte hij samen met alumni Youssef Louarroudi en Youssef Achoukhi GraduFair op. Sanhaji wil de studenten wegwijs maken in het sollicitatieproces: “Met GraduTraject willen we laatstejaarsstudenten vertrouwd maken met het sollicitatieproces.”

 

VUB-rector Caroline Pauwels reageert alvast opgetogen met dit initiatief en merkt eveneens op dat het sollicitatieproces een struikelblok is bij de laatstejaars: “Ik ben het eens met de vaststelling dat veel afgestudeerde jongeren te weinig voorbereid zijn op het werkleven. Een universiteit heeft natuurlijk als kerntaak kennis over te brengen, maar er zou daarnaast ook meer plaats moeten zijn voor de ontwikkeling van de persoonlijke en sociale vaardigheden die van pas komen als jongeren in een werkomgeving terechtkomen.”

 

Lees meer op trends.knack.be.

 

> VUB diploma op zak. En dan?
> Meer dan 300 alumni keren terug naar Brussel