U bent hier

Quinten Goens, president of BEST-Brussels.  
Background: self portait by Jan Burssens from the VUB art collection 

BEST Brussels nodigt jou uit voor een kennismaking, tussen 12 en 21 juli, hier op de campus. Hun zomercursus over koolstofdatering is volgeboekt, maar er is nog ruimte in de vele vrijetijdsmomenten.

 

The Board of European Students of Technology is een grote Europese studentenvereniging die elk seizoen meerdere courses organiseert, een beetje overal aan Europese universiteiten. Deze  cursussen zijn er niet enkel voor ingenieurs, ook ‘career-related-skills’ kan je er bijleren. En dat voor een onwaarschijnlijk lage prijs, variërend tussen de 0 en 40€! Het loont echt de moeite om als voorproefje eens door het aanbod te gaan. Let wel, dit zijn de herfstcursussen, startend in september.

 

Ook aan de VUB is er een afdeling actief, BEST Brussels. Zij organiseren hier van 12 tot en met 21 juli de zomercursus Let’s carbondate and celebrate:  a new take on archaeology! Deze is volzet, maar BEST Brussels nodigt bij deze alle studenten uit om eens kijkje te komen nemen, eventueel deel te nemen aan de internationale avond of andere social events, om gewoon wat sfeer te komen snuiven …  en hopelijk zo gemotiveerd te worden zich in te schrijven voor één van de volgende courses. Indien je interesse hebt om deze zomer eens langs te komen, stuur dan zeker een mailtje naar Brussels@BEST.eu.org. Zij houden je verder up-to-date over wat en waar er iets te doen valt.

 

Cursussen duren meestal een week tot 10 dagen. Het kostenplaatje is zo laag omdat de vereniging gesponsord wordt door vele lokale en internationale partners die hun materialen en naam in het zonnetje willen zetten. Gegeven die onwaarschijnlijk lage prijzen gaat er wel wat competitie aan vooraf, maar VUB-studenten moeten dat niveau makkelijk aankunnen. Maaltijden en logies zijn inbegrepen: het enige dat je zelf moet betalen zijn de reiskosten. Maar in sé zijn dit dus zeer goedkope mini-Erasmus verblijven waar je niet alleen iets opsteekt over een bepaalde topic, maar ook je interculturele bagage fameus mee aandikt. Een Europese tussenstap naar het wereldburgerschap, het weze je gegund!

 

auteur: Steph Feremans