U bent hier

Vorig academiejaar vond de eerste editie plaats van deze prijsuitreiking. Winnaars waren Carmen Mazijn, Jimmy Hendry Nzally, Nelke Ramael, Mohamed Lamrani, Naomi Stocker en de vzw BSG-as. Die laatste is de uitbater van de roemruchte BSG-zaal. Al deze laureaten werden verkozen omdat ze een uitzonderlijke bijdrage leverden aan het studentenleven op de VUB.

Ook dit jaar zetten we een vijftal personen of organisaties in de bloemetjes. Mensen die soms haast onzichtbaar blijven maar essentieel zijn om een evenement te doen slagen. Roergangers die met nieuwe initiatieven een toon zetten. Doeners van velerlei soorten en kleuren: elk feest, elke manifestatie, elke organisatie heeft ze nodig.

 

Wie dat zijn, weten de studenten zelf het best. Het is dus nu aan jou om die voorzitter, communicatieverantwoordelijke, penningmeester, dat studentenraadslid … te nomineren. Dat kan je eenvoudigweg met dit formulier. Je kan trouwens ook meerdere mensen of organisaties nomineren.

 

Ken je de naam van de organisatoren niet? Niet erg! Vermeld gewoon de naam van het event. Een korte motivatie is wel verplicht. En duid concreet voor welk soort engagement je die student of dat event wil belonen. Zowel leidersfiguren als helpers in de schaduw komen in aanmerking, zowel voor acties op de VUB als daarbuiten, internationalisering, inzet voor Brussel, rekenwonders en tooganimators …

 

Neem rustig de tijd te overwegen wie volgens jou dit prestige verdient, maar noteer wel de deadline 7/7, sluiting van de eerste examenperiode. Doe het desnoods na een alarmsignaal van je smartphone vanop de weide in Werchter.

 

Een jury met de vanzelfsprekende inspraak van studenten zal uiteindelijk bepalen wie deze awards verdient. Een feestelijke ceremonie bekroont dit proces op Redelijk Ongeregeld IV, het congres voor de actieve studenten, op 19 september 2019. Alle laureaten krijgen naast een officieel VUB-certificaat van de vicerector nog de unieke Engagement Award. Een mooie litho van het VUB-icoon, de rode denker van kunstenaar Willy Vandendorpe.