U bent hier

Edward Snowden. Foto door Sergey Kohl / Shutterstock.com

In Bozar is er op woensdag 3 mei, de Dag van de Persvrijheid, een exclusief gesprek te zien met klokkenluider Edward Snowden. Dat gebeurt om 18.30 uur, tijdens de prijsuitreiking van Difference Day.

 

De livestreaming is te volgen in de Henry Le Boeufzaal of via livestreaming op Youtube. De toegang is vrij na inschrijving. Marleen Wynants van de VUB en Karl Van den Broeck van nieuwswebsite Apache praten met Edward Snowden over thema’s als fake news, veiligheid, juridische bescherming, vrijspraak, vrijheid van meningsuiting en het belang van onderzoeksjournalistiek.

 

Snowden is sinds 2013 op de vlucht voor de Amerikaanse overheid. In dat jaar speelde hij als werknemer van de National Security Agency (NSA) informatie over geheime surveillanceprogramma’s door aan een aantal journalisten en lag zo aan de basis van onthullende artikels in The Guardian en The Washington Post. In januari 2017 verlengde de Russische overheid zijn asiel met drie jaar, terwijl hem in de VS hangt een gevangenisstraf van 30 jaar boven het hoofd hangt.

 

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Persvrijheid is 3 mei uitgeroepen tot Difference Day. Die dag wordt er in Bozar hulde gebracht aan de mensen en organisaties die zich inzetten voor de bescherming en verspreiding van die waarden via verschillende lezingen, debatten, films en exposities.

 

PRAKTISCH

Datum: Woensdag 3 mei 2017. Difference Day start om 10 uur. The videoconferentie met Snowden start om 18.30 uur.
Locatie: Bozar, Brussel
Tickets: Gratis toegang na registratie op http://www.differenceday.com/event/registration/
Organizatoren: VUB (Vrije Universiteit Brussel), ULB (Université Libre de Bruxelles), Erasmus Hogeschool Brussels, Evens Foundation, Imec, BOZAR
Live stream: https://youtu.be/UKMEx-qB114

 

Difference Day 2017 Vrijheidsbeeld ENG Final

Breaking news: statue of liberty returns to France