U bent hier

Deze week is het al biomedische wetenschappen dat de klok slaat. Toch zeker op de VUB-campus in Jette. Van maandag tot vrijdag zetten onze biomedici in spe hun theoretische kennis om tijdens interactieve, hands-on projecten. Met een reeks ludieke activiteiten wordt het nuttige aan het aangename gekoppeld. Een bedrijfsbezoek, stagedag, labdrink of quiz? We got it all.

De week werd in gang gezet met een spannend moment voor de 2e masters: zij mochten hun thesis, een project dat zoveel bloed, zweet en tranen gekost heeft, voorstellen aan de studenten van de 3e bachelor en 1e master. Zo weten hun jongere collega-studenten meteen waaraan ze zich mogen verwachten in hun laatste masterjaar. Op dinsdag brachten de 3e bachelors een leerrijk bezoek aan IQVIA, een innovatieve organisatie die data slim gebruikt om patiënten de best mogelijke zorg aan te bieden. 

Woensdag is stagedag. De studenten van de 2e bachelor konden enkele lessen meepikken van de 2e master, zodat ze enkele jaren later met de nodige kennis en zelfvertrouwen aan hun academisch sluitstuk kunnen beginnen. Op het einde van de dag mochten de biomedici-to-be tijdens ‘de slimste biomedicus’ eens laten zien wat ze zoal hadden opgestoken tijdens hun leertraject. Kunnen ze binnen de voorziene tijd een doos opvullen met pipetonderdelen ? De beelden geven de indruk dat dat wel snor zit. 

De Dag van de Biomedici, donderdag 4 april, is een mengelmoes van leer- en funmomenten: de eerste en tweedejaars zoeken onder de deskundige leiding van onze masterstudenten naar een oplossing voor een biomedisch vraagstuk, terwijl de derdejaars een wetenschappelijke actiethriller voorgeschoteld krijgen. Een reeks boeiende gastsprekers maken studenten warm voor de stap naar het ondernemerschap tijdens de OPINNO-module en de dag wordt afgesloten met een gezellige labdrink. Die drink is meer dan een vaste traditie, het is een een labour of love. Om het nodige geld bijeen te sprokkelen werden veel - maar dan ook écht veel - wafels verkocht en werd een heuse movienight georganiseerd.

 

Wie meer wil weten over de opleiding kan altijd terecht op onze website.