U bent hier

Het is je droom om later voor de klas te staan? Of toch liever professionele vormingen geven in een boomend bedrijf? Met een educatieve master zit je sowieso goed. Deze nieuwe opleiding vervangt de specifieke lerarenopleidingen van vroeger en stoomt je helemaal klaar voor een bloeiende carrière in het onderwijs of de educatieve sector. 

 

Het mooie aan het nieuwe systeem zijn de diverse trajecten die jou meer flexibiliteit en keuzevrijheid geven. Van cultuurwetenschappen tot taalonderwijs. Van lichamelijke opvoeding tot gezondheidswetenschappen. Met 8 masteropleidingen en maar liefst 16 afstudeerrichtingen is er aan opties geen gebrek! Wie reeds een master op zak heeft binnen het respectievelijk vakgebied kan een verkort traject doorlopen van 60 studiepunten en zo een tweede masterdiploma behalen op slechts één jaar tijd. Zit je nog in je bachelor en weet je niet zeker of het leraarschap voor jou is weggelegd? Geen nood, met de 3 keuzevakken die we in aanbod hebben hou je alle opties open.

 

Klik hier als je meer wil weten over het aanbod van de VUB.

 

De educatieve master brengt meteen ook een mooie primeur met zich mee: voor het eerst zal de VUB ook buiten Brussel opleidingen aanbieden. De verkorte mastertrajecten zullen doorgaan in Anderlecht, Leuven en Diest, in de voorzieningen van het CVO - COOVI en CVO de Oranjerie. A new adventure!

 

Om studenten en geïnteresseerden wegwijs te maken in het nieuwe systeem werd het online platform www.educatievemaster.be gelanceerd waar je extra duiding kan vinden, alsook antwoorden op veelgestelde vragen. Het loont zeker de moeite om eens een kijkje te nemen als je je wat verder wil verdiepen in deze spiksplinternieuwe opleiding.