U bent hier

Vanaf nu vind je alle studenteninformatie op student.vub.be.

De GPS voor het leven als VUB-student luistert sinds kort naar de naam STUDENT.VUB. Op dit studentenportaal vind je hoe de VUB werkt, wat er te beleven valt op de campus en waar je als student terecht kan. Het bevat ook vlotte links naar de vele andere online informatiebronnen en tools. Drie nieuwigheden daarin zijn de lesroosterapp ‘MY.TIMETABLE’, de webshop voor boeken en cursussen en de online cursus informatievaardigheden.

 

Het studentenportaal MY.VUB was na jaren trouwe dienst toe aan vernieuwing. Daarom bouwde Infopunt Studenten deze zomer STUDENT.VUB. Deze website is niet alleen veel aantrekkelijker, maar vooral ook overzichtelijker. Het doel blijft ongewijzigd: alle info voor studenten bundelen op één plek. Het portaal inventariseert ook alle andere e-tools, zodat VUB-studenten ten alle tijden kunnen terugvallen op één duidelijk herkenbaar startpunt. Want de studentenapps en -tools schieten als paddestoelen uit het web.

 

nieuwe app personaliseert lesroosters

Voor alle duidelijkheid: de vertrouwde lesroosters blijven ook bestaan. In de nieuwe app MY.TIMETABLE kan je echter persoonlijke lesroosters samenstellen en opladen in Google of Office 365 kalenders. Dit is bijzonder handig voor studenten in een individueel traject. Studenten kunnen daarnaast de app ook gebruiken om uit te testen of bepaalde keuzevakken zullen overlappen, nog voor ze overgaan tot de officiële registratie van hun vakken.

 

Wijzigingen in het rooster worden uiteraard gesynchroniseerd, maar je kan ook ‘alerts’ instellen. De app stuurt je dan een mail wanneer er voor jou iets verandert in de planning. Check wel steeds ook de berichten van je proffen in de online leeromgeving PointCarré. Als zij activiteiten organiseren buiten de planning om, kan de app het natuurlijk ook niet weten. Alle feedback omtrent het gebruik blijft in deze opstartfase heel welkom.

 

Standaard Student Webshop en tweedehands VUBooks

Vanaf dit jaar kunnen alle studenten hun cursussen en boeken online bestellen in de Standaard Student Webshop. Bestellingen pik je handig en snel op bij één van de afhaalpunten. Ook de tweedehandsmarkt kreeg een nieuwe boost via het studenteninitiatief VUBooks.

 

Een ‘Massive open online course’ over informatievaardigheden

Een mooi geschenk van onze universiteitsbibliotheek aan studenten, nieuwe onderzoekers én de wereld: de MOOC informatievaardigheden. Goed zoeken op het internet is een kunst. Wie online bronnen gebruikt voor onderzoek, kan er maar beter bedachtzaam mee omspringen.

 

Weldra verwachten we ook een nieuwe jobdatabank voor studentenjobs. Voor de studenten en diensten zal werken op de VUB dan op een iets andere manier verlopen. Meer info volgt uiteraard … op STUDENT.VUB. Blijf op de hoogte tijdens het nieuwe academiejaar!