U bent hier

Op zondag 1 oktober verwelkomen het UZ Brussel en de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB op de Brussels Health Campus in Jette meer dan 600 bezoekers. Zij schreven zich in voor drie verrassende geleide wandelingen voor groepen van telkens ongeveer 20 personen met elk een bijzonder thema. Op minder dan twee weken tijd waren alle wandelingen helemaal volzet. De eerste wandelingen starten om 10 uur, de laatste om 16 uur.

 

Wandeling 1 heeft als thema ‘Geen zorg zonder onderzoek en innovatie: laat je gidsen door een wetenschapper’. Tijdens deze wandeling kijken bezoekers mee achter de schermen van het andrologielabo van het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde. Daar zien ze hoe de reproductieve technieken worden toegepast en hoe spermastalen worden onderzocht. Op de dienst Medische Beeldvorming maken ze kennis met de radiologietechnologie, bekijken ze een aantal beelden en via praktische proeven ervaren ze de kracht van de supermagneet. Als derde locatie bezoeken ze de anatomiezaal van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB.

 

Kinderen staan centraal tijdens wandeling 2 met het thema ‘Zorg aan kinderen is anders: een zoektocht met kinderen’. Van de gipszaal over de Kinderradiologie gaan bezoekers van deze wandeling naar de sfeervolle en bijzondere Appeltuin. Ook de ziekenhuisclowns zijn van de partij! De bezoekers krijgen ook een voorsmaakje van het vernieuwde Kinderziekenhuis.

 

Tijdens wandeling 3 met het thema ‘Een ziekenhuis is meer dan zorg: een wandeling achter de schermen’ komen bezoekers op plaatsen waar ze normaal nooit komen, tot zelfs op het dak van het ziekenhuis, als het weer het toelaat. Ze krijgen een duidelijk zicht op de talrijke bouwprojecten van het UZ Brussel, bezoeken de stookcentrale en vernemen hoe het ziekenhuis zorg kan blijven garanderen, zelfs als de stroom uitvalt.

 

Meer informatie vind je op de website van Openbedrijvendag.
De wandelingen zijn volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.