Mentor & Professional Laurence Baeten (33) studeerde Communicatiewetenschappen en is Managing Director bij het Brusselse digitale reclamebureau blue2purple

Wil jij net zoals Laurence Communicatiewetenschappen studeren? Ontdek dan snel de opleiding! Heb je vragen voor Laurence na het lezen van dit artikel? Of ben je gebeten door haar profiel? Contacteer haar dan zeker via LinkedIn.

Met haar diploma secundair onderwijs op zak, besloot Laurence Baeten om Psychologie te studeren aan de VUB. Een opleiding waarmee ze haar jeugddroom wilde waarmaken: zware criminelen die vastzitten in gevangenissen therapeutisch begeleiden. Na het eerste jaar bleek de opleiding Psychologie haar niet te liggen.

Ze veranderde van richting en koos voor Communicatiewetenschappen met als optie ‘bedrijfscommunicatie’. Ze had het gevoel dat deze richting haar de breedste keuze gaf qua jobmogelijkheden. Een beslissing waar ze achteraf nog steeds heel blij mee is.

“Je kan alle richtingen uit met een diploma Communicatiewetenschappen. Dat heeft mij aangetrokken om uiteindelijk voor die opleiding te kiezen. Ik had zoiets van: ik ben superjong, ik zou echt niet weten welke richting ik uit wil. Wat ik van kindsaf wilde doen ( Psychologie) bleek totaal mijn ding niet te zijn. Ik moest voor heel mijn leven kiezen en ik had nog nooit iets gedaan van mijn leven. En daarom dacht ik om voor een diploma te kiezen dat alles wat aanraakt en mijn nieuwsgierigheid voedt.“

Van SEA Expert naar Managing Director

Na haar studies rolde Laurence de wereld van de digitale communicatie in. In 2011 startte ze als junior SEA Expert bij het Brusselse digitale reclamebureau blue2purple. Tien jaar en 8 verschillende functies later mag ze zichzelf Managing Director van het bedrijf noemen.

“Ik ben een interne jobhopper. Ik heb letterlijk alle mogelijke functies binnen het bedrijf gedaan die er bestonden: van operations tot client management en business development en nu Managing Director. Het helpt wel als je alle delen van het bedrijf begrijpt omdat je ze ooit hebt meegemaakt.” 

Laurence volgde een persoonlijk ontwikkelingstraject van anderhalf jaar om te groeien in deze ambitieuze rol. Ze volgde extra opleidingsmodules die focussen op strategie, leiderschap en boekhouding. En geleidelijk aan nam ze taken en verantwoordelijkheden over van de toenmalige Managing Director, zonder de eigenlijke functietitel al te dragen.

Durf jezelf in vraag te stellen

Toen ze werd klaargestoomd voor haar nieuwe functie, nam ze ook de manier van werken van de toenmalige Managing Director over. Zonder al te veel stil te staan bij het ‘waarom’. Van zodra ze zich daar bewust van werd, stelde ze zichzelf en haar manier van werken in vraag. En zo ontwikkelde ze haar eigen stijl.

"Mensen doen vaak hetzelfde, gewoon omdat het al lang zo is. Je moet je echt op regelmatige basis in vraag durven stellen als je je daar bewust van wil zijn. Dat je bepaalde dingen uit automatisme doet. Het vereist een actieve manier en kritische manier van denken, eerder dan zomaar alles aannemen. En het is net dat kritische denken dat ik heb geleerd aan de VUB." 

Zoeken naar de juiste balans

Laurence groeide in haar nieuwe job met veel verantwoordelijkheden. Ze wou zichzelf bewijzen. Haar relatie met collega’s veranderde want nu moest ze beslissingen nemen in het belang van het bedrijf. Tegelijkertijd had ze thuis twee kleuters rondlopen. En wou ze haar vrienden even vaak blijven zien als daarvoor. Ze moest perfect zijn op alle vlakken. Die combinatie zorgden ervoor dat ze zichzelf tegen kwam.

"Ik heb een jaar nodig gehad om op mijn positieven te komen. Ik ben wel altijd blijven werken, maar ik merkte dat mijn persoonlijkheid veranderde. Ik voelde niets meer. Op een bepaald moment was er niets anders meer dan mijn job.”

Ze zocht steun en vond opnieuw balans. De omkadering die ze binnen blue2purple altijd had gekregen zorgde ervoor dat ze nooit heeft getwijfeld aan het bedrijf zelf. Vandaag is Laurence er weer helemaal bovenop en staat ze sterker in haar schoenen dan ooit tevoren. Ze heeft haar hele kijk op het leven omgegooid. En ze is zich nu veel bewuster van haar tijd die ze spendeert aan haar werk, gezin, hobby’s en vrienden. Ze heeft alle kaarten in handen om de beste keuzes te maken: voor zichzelf, het bedrijf en haar collega’s .

"Als professional moet je een balans vinden. Vroeger had ik het gevoel: hoe meer je doet, hoe meer waarde je brengt. Maar dat is niet per se het geval. Het is de meerwaarde die je creëert voor het bedrijf. Dat is mijn grootse les die ik hieruit heb geleerd. Corona heeft mij de tijd gegeven om mijzelf terug te vinden. Een balans te vinden. Je moet je hersenen rust gunnen en dingen buiten het werk zoeken die je energie geven. Anders werk je niet meer efficiënt."

Durf fouten maken

Haar perfectionisme zorgde er vroeger voor dat ze zichzelf nooit toeliet om fouten te maken. Ook dat leerde ze los te laten. Het enige wat je volgens haar op zo’n moment kan doen, is eruit leren en ervoor zorgen dat je dezelfde fout geen twee keer maakt. Een reflectie die ze graag overbrengt op haar team:

"Wij hebben een heel open cultuur op vlak van fouten maken en groeien uit je fouten. Als je geen fouten maakt, heb je niet genoeg risico genomen. En dan leer je en groei je ook niet."

#DeWereldHeeftJeNodig: zo draagt Laurence vanuit haar job bij tot een betere wereld

Als Managing Director bij blue2purple vindt Laurence het belangrijk dat al haar teamleden groeien in hun job. Er wordt dan ook heel hard geïnvesteerd in het menselijke kapitaal. Elk collega krijgt een mandaat van maximaal drie jaar binnen zijn functie en evolueert dan verder. Een persoonlijk ontwikkelingstraject van ongeveer twee jaar lijst op welke kennis en vaardigheden ze moeten ontwikkelen om een sprong vooruit te maken in hun carrière. Maar het vertelt ook hoe ze hun huidige functie doorgeven aan hun opvolger. Ze engageert zich er dus voor om het potentieel van elke collega volledig te benutten. Om voor iedereen een job te vinden die matcht met hun passie en talent.

Laurence haar tips & tricks

Voor generatiestudenten: Luister goed naar wat je sterktes zijn. Durf hiervoor ook te vertrouwen op wat de mensen uit jouw omgeving zeggen. Mijn moeder begreep mijn keuze voor Psychologie bijvoorbeeld nooit goed. Ze zag voor mij meer een leiderschapsrol weggelegd. En uiteindelijk heeft ze gelijk gekregen. Probeer dus bij het maken van je studiekeuze ook ruimte te laten voor wat anderen in jou zien.

Voor laatstejaarsstudenten: Een sollicitatiegesprek werkt in twee richtingen. Hou dat goed in het achterhoofd bij het solliciteren. Jij moet indruk maken op het bedrijf. Maar het bedrijf moet ook indruk maken op jou. Probeer daarom op voorhand te achterhalen of de waarden van het bedrijf overeenkomen met hoe jij in het leven staat. Zo weet je op voorhand of er een match is.

Een dag op de job van Laurence

Mijn weken zien er nooit hetzelfde uit. Ik verdeel mijn tijd tussen heel veel menselijke interactie en het draaiende houden van het bedrijf. Ik wil altijd een goede vinger aan de pols houden over wat er leeft binnen het team. Tegelijkertijd moet ik ook mijn verantwoordelijkheden vervullen als Managing Director. Ik ga continue op zoek naar nieuwe opportuniteiten voor het bedrijf. Zo denk ik na over onze strategie, ga ik op zoek naar nieuwe partners, klanten en collega’s, bekijk ik de mogelijkheden voor het starten van een internationale branche … Het is net die afwisseling die mijn job zo leuk maakt.

Geïnspireerd door Laurence? Ontdek dan de opleiding Communicatiewetenschappen of contacteer haar via LinkedIn.