Donderdag 21 januari 20 uur

Op donderdag 21 januari om omstreeks 20u zal de online lancering plaatsvinden van het VUB Poincaré-boek "Migration, Equality & Racism. 44 Opinions". Het wordt een event vol opvallende interviews met de auteurs, met een dansvoorstelling van Mouss Sarr, slampoëzie van Sakina El Kaddouri en foto's van Esma Alouet. Yasmina El Messaoudi zal onze gastvrouw zijn.

Confirm and participate here

Meer dan tachtig academici en auteurs van de VUB bundelden hun krachten voor dit boek. Filosofen, advocaten, psychologen, gezondheidswetenschappers, sociologen, geografen, criminologen, communicatie- en politieke wetenschappers kijken naar migratie, gelijkheid en racisme vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken. Door middel van 44 - tot nadenken aanzettende - opiniestukken stellen zij wijdverbreide opvattingen over migratie, gelijkheid en racisme ter discussie en stellen zij oplossingen voor die kunnen storen.

U kunt nu al uw gratis digitale exemplaar van het boek bestellen!

"Migration, Equality & Racism. 44 Opinions", is het werk van de denktank POINcaré van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in samenwerking met de interdisciplinaire onderzoeksgroep BIRMM. Het boek werd gecreëerd onder leiding van Ilke Adam, Tundé Adefioye, Serena D'Agostino, Nick Schuermans en Florian Trauner. POINcaré werd in 2016 opgericht door rector Caroline Pauwels om vanuit verschillende onderzoeksdomeinen antwoord te bieden op maatschappelijke problemen. De denktank is vernoemd naar de Franse wiskundige en wetenschapsfilosoof Henri Poincaré (1854- 1912), die onder meer het principe van het vrij onderzoek beschreef, dat ook vandaag het wetenschappelijk en maatschappelijk project van de universiteit blijft inspireren.