U bent hier

Op dinsdag 26 september zat de Henri Le Boeufzaal van Bozar afgeladen vol voor de officiële opening van het academiejaar. Meer dan 2000 mensen waren getuige van de uitreiking van het niet-eredoctoraat aan René Magritte, het optreden van Arno en de openingsrede van rector Caroline Pauwels. Onder hen ook meer dan 300 alumni. Dat VUB haar alumni koestert, mag geweten zijn. Daarom kregen oud-studenten die 10, 20 of 30 jaar geleden afstudeerden, een speciale uitnodiging. Aan de alumnistand konden ze kennis maken met de vernieuwde alumniwerking. We strikten enkele alumni voor een korte reactie.  

 

Voor Jeroen Vlaeminck, afgestudeerd in 2007, was het de eerste keer dat hij de academische opening bijwoonde. De openingsrede van rector Caroline Pauwels, waarin ze opriep om te durven dromen en om die dromen ook te realiseren, leek op zijn lijf geschreven. “Het is door te dromen van het buitenland dat ik in mijn huidige job ben terecht gekomen. Ik werk als surveyor bij Jan De Nul en ben onder andere verantwoordelijk voor het opmeten van de zeebodem. Ik reis de hele wereld rond. Van het Midden-Oosten tot Canada.” (Lees verder onder de foto)

VUB-alumni Jeroen Vlaeminck, afgestudeerd in 2007.

Barbara Fernandez en Sandy Maegerman, beiden alumna Lichamelijke Opvoeding, studeerden af in de jaren ’90 en zijn beiden directeur in een secundaire school. Barbara is directeur in het koninklijk atheneum van Zottegem; Sandy in het koninklijk atheneum van Herzele. Zij konden zich vooral vinden in de boodschap van de rector om spreekwoordelijke muren te slopen en grenzen te verleggen. Het traject dat zij uitstippelden – waarbij leerlingen van het atheneum in Zottegem ervoor kunnen kiezen om in Herzele les te volgen – heeft veel weg van de samenwerking tussen VUB en ULB waarbij de campusgrenzen alsmaar meer vervagen. Great minds think alike, toch? (Lees verder onder de foto)

Barbara Fernandez en Sandy Maegerman, beiden alumna Lichamelijke Opvoeding, studeerden af in de jaren '90.

Save the date

VUB dankt alle alumni voor hun komst en nodigt hen alvast uit op de editie van volgend jaar. Deze gaat door op dinsdag 25 september 2018. Locatie nog te bevestigen.
Blijf je graag op de hoogte van onze alumni-events? Schrijf je hier in voor onze alumnicommunicatie of update je gegevens.

 

Lees ook:
> Caroline Pauwels zet nieuw academiejaar in met blik van Magritte
> Alumni en studenten lanceren GraduTraject
> Met de B van VUB
> Trots om bij de VUB te horen
> VUB diploma op zak. En dan?